Velkommen
Kontakt os for annoncering

3 gode grunde til at gå til en psykolog

Psychiatrist interviewing patient

Når du går til en psykolog, vil du ikke på samme måde belaste din familie med dine følelsesmæssige problemer. En psykolog kan hjælpe dig med at finde de rigtige metoder, så at du selv vil være i stand til at løse dine problemer.

3 gode grunde til hvorfor du bør besøge en psykolog

Selv nu når de fleste danskere har “udviklet” sig nok til, at vi endelig forstår, at psykologer ikke er noget for “gale mennesker”, så er der stadig mange, der tøver med at besøge en psykolog. Professionel hjælp og terapi kan hjælpe os med at løse problemer for fortiden, forbedre nutiden og ændre vores fremtid.

Dette er blot nogle af grundene til, hvorfor du bør gå til en psykolog. I denne artikel opsummerer vi 3 gode grunde til hvorfor du bør besøge en psykolog. 
Først og fremmest bør du slippe forestillingen om, at du skal være skør for at besøge en psykolog. Se på det som en måde at tage hånd om dine problemer. Ligesom du går i en neglesalon for at pleje dine negler eller laver en maske for at modvirke rynker, skal du også passe på dit sind. At bede om professionel hjælp er ikke altid nemt og kræver en viljestyrke, som de fleste af os oftest ikke har.

1. En psykolog vil hjælpe dig med at forstå

Følelser kan ofte tage kontrol og gøre, at du ikke tænker klart eller ved, hvad du laver. Vi har alle mentale blokeringer, oplevelser og situationer, der gør det svært for os at opføre os på en bestemt måde.

At besøge en psykolog kan for eksempel hjælpe os til at forstå, hvorfor vi har det sådan, og hvorfor vi altid ender ud i de samme situationer. En “formel” forklaring på dine følelser, og hvordan du skal håndtere dem, kan nogle gange være til god hjælp og gøre en forskel.

2. Du får værktøj til at forbedre din situation

En psykolog fortæller dig ikke, hvad du skal gøre eller hvordan du skal være, men hjælper dig med at finde de rigtige metoder til selv at nå dine mål, gennem at identificere, hvad der sker med dig, og sætte dig ind i situationen, så at du vil du kunne gøre noget ved det.
At gå til en psykolog er en god idé, selv når du ikke har noget tidligere traume, som stadigvæk påvirker dig.

3. Du får et andet perspektiv

En psykolog kan som regel tilbyde sine patienter forskellige meninger, værdier eller synspunkter fra en mere “objektiv” vinkel. Med andre ord kommer følelser og tabuer ikke i vejen, som kunne ske hvis du åbner op for din bedste ven f.eks.. Du kan få en forklaring fra et andet perspektiv, og det vil hjælpe dig til at opføre dig anderledes næste gang.
Psykologen er nemlig ikke følelsesmæssigt involveret i dig og har derfor et bredere perspektiv.

Hvad koster en psykolog?

Det er selvfølgelig ikke gratis at gå til en psykolog, men det vil siger at du får meget værdi for pengene. Hvad en psykolog koster spejler oftest psykologens erfarenhed og uddannelse. Du kan finde priser på nettet og se hvad en psykolog koster, gennem at klikke ind på de forskellige psykologers hjemmesider. Her er et eksempel på en stress psykolog og priser.

Woman Wearing Pajamas At Home In Kitchen Making Fresh Coffee
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *