Velkommen
Kontakt os for annoncering

Hvad er CE mærket for noget

Brunette Woman Drying And Styling Hair With Hairdryer In Bathroom

CE -mærke på elektriske produkter – alt fra hårtørret til elafbryder

CE -mærket er producentens erklæring om, at produktet overholder alle regler og sikkerhedskrav pålagt det baseret på EU -direktiver.

CE -mærket CE -mærket skal findes på alle elektriske produkter, du køber, både dem, der er fremstillet i Europa, og dem, der importeres fra andre lande. Hvis du som privatperson har købt et elektrisk produkt fra et land uden for EU og EØS, er du ansvarlig for at sikre, at det opfylder de krav, der stilles af CE -mærket.

CE -mærket på en el-produkt betyder blandt andet:

  • at der skal være beskyttelse mod elektrisk stød.
  • at der skal være beskyttelse mod elektriske brande.
  • at produktet ikke må forstyrre eller slå andre elektriske produkter ud, såkaldt elektromagnetisk kompatibilitet (EMC).


Design og placering af CE -mærket

Bogstaverne CE er en forkortelse for Conformité Européenne, hvilket betyder “i overensstemmelse med EU -direktiver”. CE -mærket skal være tydeligt synligt og forblive på produktet i hele dets forventede levetid. Hvis produktet er meget lille, er det tilladt at sætte CE -mærket på emballagen i stedet. Andre mærker, der let kan forveksles med CE -mærket, må ikke bruges.

EU -erklæring

Fabrikanten skal også udarbejde en såkaldt EU-erklæring for hvert CE-mærket produkt. Heri skal det være klart, i henhold til hvilke EU -direktiver produktet er CE -mærket.

CE-mærket er lige så vigtigt at have styr på som at det er at holde styr på en autoriseret elektrikeres autorisation! Lige som denne elektriker Nordsjælland er.

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *