Velkommen
Kontakt os for annoncering

Hvad gør sundhedsvæsenet i tilfælde af en el-ulykke?

Electric extension cord on the blue background

Hvad gør sundhedsvæsenet i tilfælde af en el-ulykke?

Hvis du har modtaget strøm gennem din krop, skal du altid kontakte din læge. Selv med mindre nuværende passage er det vigtigt at blive undersøgt korrekt. Fortæl dem, at ulykken er forårsaget af el.

Det kan være svært at opdage alle de skader, du får i forbindelse med en strømpassage, fordi strømmen kan påvirke mange forskellige væv. Symptomerne behøver ikke at forekomme med det samme, men kan forekomme dage, uger, måneder og endda år efter selve ulykken. Sørg derfor for, at skaden er registreret i journalen. Dette kan være vigtigt, ikke mindst i et forsikringsperspektiv.

Omhyggelige undersøgelser

Efter en igangværende gennemgang er det vigtigt at få hele kroppen undersøgt af en læge. Dette omfatter blandt andet at lytte til hjertet, tage pulsen og måle blodtryk. Huden skal kontrolleres for at se, om du har fået forbrændinger. Du bør også levere blod- og urinprøver. Ofte skal hjertet kontrolleres med et EKG. Afhængigt af skadens omfang kan du også have brug for omhyggelige undersøgelser af skelet, led, muskler, hjerne og indre organer. På samme måde kan det være nødvendigt at undersøge øjne og ører af en specialist.

Det er vigtigt, at sundhedsvæsenet behandler de berørte på en god måde. En person, der har modtaget strøm gennem kroppen, kan have haft en “nær-dødsoplevelse” og være i en choktilstand. Nogle ender i en tilstand af fornægtelse. Andre bagatelliserer ulykken. Ikke sjældent kommer den følelsesmæssige reaktion meget senere. Som elektriker er del let hent at få stød.

Behandling og opfølgning

Den behandling, sundhedsvæsenet tilbyder dig, der har lidt strømafbrydelse, afhænger helt af de skader, du har modtaget. Smerter, pludselige smerter og dårligere følelse skyldes ofte, at de tyndeste nerver er beskadiget. Der findes medicin til sådanne nervesmerter. Motion er undertiden ordineret for at forhindre yderligere muskelsvaghed. Taleterapi kan også være nødvendig. Uanset skader skal alle, der er blevet ramt af et strømafbrydelse, følges op med mindst et lægebesøg inden for 1-3 måneder efter elulykken, da nogle skader først viser sig senere.

 

Mere forskning og bedre rutiner er nødvendige

I dag er der mange huller i både forskningsverdenen og sundhedsvæsenet vedrørende skader, der kan vise sig efter en elektrisk ulykke, såsom skader på nervesystemet. Der mangler også fælles rutiner og målemetoder i sundhedsvæsenet til test af denne type skader.
Er du kommer til at møde er den rigtige for dig. Og da hele behandlingen afhænger af, at du føler dig tryg hos din behandler og kan åbne helt op, er det vigtigt, at du ikke holder dig til den samme behandler, hvis du føler, at det ikke virker. Dette kan være svært for terapeuten at bestemme selv. Du skal føle, at du er i gang med din behandling, selvom terapi kan være hård og periodisk føre til øget stress. Dette er helt normalt, men i det lange løb skal du komme videre.

Tag nu ikke nogle chanser med elarbejde og hur en akut Elektriker Amager, hvis du bor på Amager!

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *