Velkommen
Kontakt os for annoncering

Kom godt gennem den første tid som nybagt forældre

Forældre og barn
Nyfødt baby

Søvnløse nætter, udmattelse og litervis af kaffe: Den hårde første tid som forældre

Den første tid som forældre kan være svær at komme gennem. Baby kræver ens opmærksomhed døgnet rundt – også i weekenden, hvor man før var vant til at kunne holde fri. Der er derfor ikke noget at sige til, at der sagtens kan ryge en kande kaffe eller to indenbords for at opveje for de utallige mistede timers søvn.

Der er heldigvis råd og hjælp at hente til den første hårde tid som nybagte forældre. Læs med her, og få tre gode råd til hvordan du lettere kan klare omstillingen til dit nye liv som mor. Du kan også finde spændende artikler hvor du kan spare penge og se priser her

Gode rutiner og rigeligt med kaffe

Som nybagte forældre bliver der nærmest fra den ene dag til den anden vendt op og ned på sin tilværelse. Fra at være et par, har I nu sammen ansvaret for et lille nyt menneske. Det er vildt, ikke?

Ja, opgaven kan godt virke stor og uoverskuelig, når man sådan først lige tænker over det. Men når I kigger jer omkring, kan I hurtigt få øje på rigtig mange forældre, som lykkes med opgaven. Det skal I selvfølgeligt nok også!

Hvordan kommer man så godt fra start som nybagte forældre? Selvom det kan være svært, er det godt at prøve at se om man kan holde fast i sine gode rutiner fra sit liv uden barn. Selvfølgelig kan der ikke være plads til det hele længere, og derfor må der prioriteres. Nu er der nemlig kommet en ny førsteprioritet – et lille barn, som har brug for hjælp hele døgnet rundt. 

Er det dog muligt at holde fast i gode rutiner omkring at sove om natten, spise sund mad og få rigeligt vand, er I nået et godt stykke vej for at klare den hårde første tid som nybagte forældre. Der skal nok også ryge et par kopper kaffe ned, for at veje op for den nattesøvn, som næsten er uundgåelig at miste. 

Uroligt barn? Måske skyldes det refluks

Har man et utroligt uroligt barn, kan det måske være at der er noget mere alvorligt galt. Det kunne for eksempel skyldes refluks, som er en lidelse, som kort fortalt er tilbageløb af mavesyre til spiserøret. Hos voksne kommer dette ofte til udtryk ved eksempelvis sure opstød. 

Refluks gør børn ekstra urolige, specielt når der skal spises eller soves. Denne lidelse er derfor hård at have for hele familien. Opdager man at ens barn har symptomer på refluks, kan det være en rigtig god idé at få tjekket op på dette. Jo hurtigere barnet kan komme i behandling for refluks, jo bedre.

Jo tidligere det er muligt at få en diagnose, jo nemmere vil det nemlig være at vende tilbage til et normalt liv, hvor de gode rutiner igen kan komme i spil. Som småbørnsforældre er det klart, at der medfølger nogle vågne nattetimer, men det behøves bestemt ikke være i højere grad end nødvendigt. 

Ja, den første tid som nybagte forældre kan være hård at komme igennem. Men ved at følge gode råd, drikke rigelig kaffe og vide at det nok skal blive bedre, vil I helt sikkert komme godt ud på den anden side.

Du kan også få mere inspiration af andre forældre f.eks. på Blondine mors blog hjemmeside eller på sider som Hvadhvorhvordan.dk

Nyfødt baby
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *